מה זה קיזוז מע"מ
עצמאים יכולים לקזז מע"מ על הוצאות שלהם ממע"מ ששילמו. זה משנה באופן משמעותי את המאזן החודשי. כדי לעשות את זה נכון ולחסוך כמה שיותר חשוב להכיר כמה כללים בסיסיים בנושא קיזוז מעמ:
על איזה חשבוניות ניתן לקזז מע"מ?
מה אחוז המע"מ הניתן לקיזוז?
הבדיקה מהו אחוז המע"מ הניתן לקיזוז יעשה לאחר מספר מבחנים:
1. האם מדובר על חשבונית מס ? במידה ולא מדובר בחשבונית מס אין מה לקזז (ארנונה, עמלות בנק, ביטוחים, משכורות לעובדים, ביטוח לאומי חלק המעסיק, קבלה מעוסק פטור, חשבונית עסקה).
2. האם מדובר בהוצאה או רכוש קבוע שחל איסור לקזז מע"מ בגינם (ליסינג, רכישת רכב-למעט חריגים) ?
3. האם החשבונית מס היא על השם שלך ? (למעט חשמל מעבודה מהבית שניתן שתהיה רשומה על שם בעל הבית).
4. האם חשבונית המס היא בגין עסקה פטורה ממע"מ, או בגין עסקה אשר שיעור המע"מ הינו 0 ? בגין עסקאות פטורות ממע"מ חל איסור לקזז מע"מ ( עסקאות עוסק פטור, השכרה ומכירה בדמי מפתח ועוד). בגין עסקאות אשר שיעור המע"מ הינו 0, תוכל לקזז מע"מ (הכנסות מפירות וירקות לא מעובדים, יצוא טובין ועוד).
5. האם חשבונית המס היא בגין טובת הנאה אשר העובד המועסק על ידך קיבל ממך ? לדוגמא, יצאתם לנופש של עובדי המשרד, או אוכל במקום העבודה. במקרים מסוג אלה חל איסור לקזז מע"מ.
6. מבחן עיקר השימוש-מהו עיקר השימוש של ההוצאה, לצורך עסקי או לצורך פרטי ? במידה ועיקר השימוש הוא לצורך עסקי תוכל לקזז 66% מסכום המע"מ הנקוב בחשבונית. במידה ועיקר השימוש הוא לצורך פרטי תוכל לקזז רק 25% מסכום המע"מ הנקוב בחשבונית. המקרים העיקריים שבהם תתקל בשאלה הם: טלפון נייד, ואחזקת רכב. במקרים כאלה חלק המע"מ שאינו ניתן לקיזוז יתווסף לסכום ההוצאה.
7. האם לא עברו 6 חודשים מאז הופקה החשבונית?
8. במידה ועברת את שבעת המבחנים הקודמים ניתן לקזז 100% מסכום המע"מ הנקוב בחשבונית המס, ואין זה משנה אם מדובר בהוצאה שוטפת או רכוש קבוע.